top of page

shinrin yoku

/ skogsbad

”Ju mer du stillnar, desto mer kommer du att uppfatta av stunden och den levande omgivningen... och ju mer du uppfattar av den levande omgivningen och stunden desto mer stillnar du…” 

ur Närmare Naturen

Att vi mår bra av att vara i naturen har säkert de flesta av oss känt, ofta söker vi oss instinktivt ut i naturen när vi behöver stillhet och återhämtning. När det har varit lite för mycket runt oss, eller när tankar behöver få tänkas klart. Kanske inte alltid så att vi tänker på det men många gånger tycker i alla fall jag att det är lite lättare att tänka eller kanske släppa på tankar som snurrar i huvudet när jag kommer in i naturen. Det är som om jag lättare får perspektiv på saker som jag tidigare har gått och grubblat på som om klarheten infinner sig och allt känns plötsligt lite lättare, som om jag har fått andats ut på riktigt och hämtat ny energi. Både i kroppen och i sinnet.

 

Det är precis det som Skogsbad handlar om, att ta sig in i naturen och genom att använda sig av sina sinnen få möjligheten att ta del av de fantastiska och välgörande effekter som skogen och naturen har att erbjuda, på ett väldigt enkelt sätt. Det som jag tror kan vara utmaningen för många i dagens samhälle är att ta sig tiden till det…så låt mig få ta med dig på en guidad tur IN i naturens magiska välgörande värld, kanske kommer du ut som en lite mer närvarande version av dig själv….

Vi upptäcker naturens små och stora välgörare och du får med dig idéer om hur du på egen hand kan använda dig av naturens tillgångar på ett kanske nytt sätt.

 

Fina effekter som skogsturen kan ge dig är:
Sänkt blodtryck
Ökad energi
Förbättra koncentration och minne
Boostat immunförsvar
Sänkt blodsockernivå och ökad ämnesomsättning
Minskade nivåer av stresshormonerna kortisol och adrenalin

mm

IMG_0002.jpg
bottom of page