top of page

yogA nidra

Yoga Nidra kallas även för den Yogiska sömnen och är egentligen mer lik en meditation än yoga. En Yoga Nidra går till så att du lägger dig riktigt riktigt skönt till rätta, gärna med hjälp av filtar, bolster och kuddar så att kroppen nästan känner sig buren. Jag guidar dig sedan genom ett antal olika faser med syftet att din kropp och ditt nervsystem skall få möjlighet att långsamt hitta in i vilan och på så sätt kunna återhämta sig.

 

Det optimala är om vi hamnar i tillståndet mellan sömn o vakenhet, som om kroppen sover men sinnet är fortfarande vaket. Det är dock inte helt ovanligt att man somnar, helst om man är ovan vid denna typ av ”träning”. Men om du somnar så är det förmodligen det din kropp behöver just nu och oavsett så får kroppen den gynnsamma återhämtning och därmed läkning som den så väl behöver.

 

Det är inte bara skönt och återhämtande att genomföra en Yoga Nidra utan det kan även ge dig långsiktigare effekter så som bättre sömn, bli mer fokuserad, öka din kreativitet, stärka ditt immunförsvar mm.

bottom of page